Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
0 Ft
Menny.:db

KÖLCSÖNÖZHETŐ

Ez az inspiráló regény a család erejét és az emberi szellem kitartását mutatja fel a történelem legsötétebb pillanataiban.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: ISBN: 9789630999991
Várható szállítás: 2022. október 03.
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Előrendelhető
Gyártó: Kossuth Kiadó

Az átvételről röviden

CSAK A KÖNYVTÁRBAN SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL TUDJUK ÁTADNI. 
Szállítási igénye esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

06-88-592-060 ; konyvtar@krudylib.hu ; Facebook.com/kgyvk

   

Leírás

1942 augusztusa. Jacob és Moses Párizs német megszállása idején éppen a városban tartózkodik nagynénjüknél. Szüleik - neves német zsidó drámaírók - nála helyezték biztonságba fiaikat, amíg sikerül oltalmat találni az egész családnak. De mielőtt a Stein család újraegyesülhetne, Párizsban megkezdődik a zsidók tömeges összegyűjtése. A nácik felügyelete alatt a francia csendőrök elfogják a fiúkat is, és a Téli velodromba viszik őket, abba a hatalmas, komor épületbe, ahol sok ezer francia zsidót gyűjtöttek össze, hogy aztán koncentrációs táborokba hurcolják őket.
Jacob és Moses tudja, hogy menekülniük kell, ha életben akarnak maradni. Nincs azonban más a kezükben, mint néhány Dél-Franciaországból érkezett levél, amelyek a szüleikhez vezethetik őket. Minden sarkon veszély leselkedik rájuk, és a fiúk egymáson kívül senki másra nem számíthatnak. A megszállt országon át gyalog kelnek át. Elképesztő útjuk során sok idegennel találkoznak, bátor lelkekkel, akik saját biztonságukat kockáztatva segítik a gyerekeket, némelyikük pedig a legmagasabb árat is megfizeti amiatt, hogy segítette a két kis háborús menekültet.
Ez az inspiráló regény a család erejét és az emberi szellem kitartását mutatja fel a történelem legsötétebb pillanataiban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Olvasói vélemények könyves oldalakról

Egy olyan könyv, ami az olvasóval marad az utolsó oldalak után is. A két fiút, Mosest és Jakobot nem lehet nem megkedvelni és drukkolni nekik.
Az író jól használja a szavakat és a leírásokat, amíg a testvéri szeretetről, az emberi természetről, vagy a történelemről ír. A képek a végén még jobban nyomasztóvá teszik az egészet és egy kerek történetet kapunk.

(Helena_R)

In.: https://moly.hu

Keresés